Friday, January 6, 2012

Ameerikapärane "Peanut Butter"

Peanut Butter ehk meie maakeeli maapähklivõi on toidupasta mis on peamiselt valmistatud kuivadest röstitud maapähklitest. Enamjaolt on kasutuses hommikuvõileiva peal, kuid sellest saab valmistada ka mitmeid häid kooke-küpsiseid. Võiet on saadaval pehme pastana kui ka mõnusalt krõmpsuvana - mõlemad on valmistatud samamoodi, kuid lõppprotsessis on krõmpsuvale võiele lisatud jämedamalt jahvatatud maapähkleid. See on küll natukene vähem levinud kuid siiski väga maitsev ja hea - annab juurde tõelise pähkli maitse ning kohe kindlasti tunned ka pähklit oma hamba all!

Seekord ei kirjuta ma teile mingisugust pikka retsepti vaid lisan lihtsalt oma väikese mõtte taasavastatud peanut butteri tarbimiseks.

Nimelt, ole hea ja võta viil saia ning võimaluse korral rösti see ära. Ava oma pähklivõi purk ja määri mõnus kiht võiet saiale. Viimase kihina lisa moosi (minu vaieldamatu lemmik on apikoosidzemm, kui sobib hästi ka nt maasika moosiga).
Nüüd võta üks amps ja naudi! See tõesti on hea!



Mõlemad tooted saadaval Stockmannis.

Jällegi head maitseelamust, mu armsad ja head :)

Lugemiseni,
N.

No comments:

Post a Comment